Pacton pakt breed uit op de IAA

2 september 2024

Pacton Trailers uit Ommen pakt breed uit op de IAA in Hannover van 17 tot en met 22 september. De veelzijdige trailerbouwer laat in het gezamenlijke Holland Paviljoen van RAI CarrosserieNL (hal 25, C71) zien waarom het maatwerk van de Nederlandse trailerbouwer een groeiende mate van popularitait bezit in verscheidene branches. Pacton laat een tweeassige dolly zien in Hannover, alsook een bijzondere kraanoplegger voor rijplaten, met een ladingszekering concept geheel TÜV gekeurd voorzien van een Kinetic kraan. Daarnaast ook een LXD open oplegger met een 75 mm neck en twee rijhoogtes, een lage uitschuifbare aanhangwagen en een Steillader. Allemaal Nederlandse, maatwerk topproducten.

Op de IAA in Hannover stelt Pacton een uniek assortiment aan maatwerk traileroplossingen voor aan de internationale logistieke branche. De kraanopleggers van Pacton worden onder de merknamen Kennis en Floor geproduceerd. Deze merken vertegenwoordigen een belangrijk deel van de markt en zijn al jaren een vertrouwd beeld op de weg. Ze bieden de ideale transportoplossing voor efficiënt vervoer van bouwmaterialen. Pacton kraanopleggers zijn geschikt voor verrijdbare kranen met een capaciteit tot 55 ton/meter en ze zijn als chassisloper of randloper verkrijgbaar. Varianten zijn mogelijk van 2 tot 4 assen, van 8 meter tot 13,15 meter, of als uitschuifbare oplegger.

Vlakke oplegger en dolly

Ook vlakke opleggers zijn voor Pacton een specialiteit. Speciale varianten met extreem lage en toch sterke nekconstructies vallen onder het productgamma. De modellen zijn in verschillende lengtes, as configuraties en besturingssystemen leverbaar. Met een vaste lengte, of uitschuifbaar.

Pacton produceert en levert zowel een 1-assige, als ook een 2-, 3- of 4-assige dolly. Een dolly is met name geschikt voor het LZV transport.

Pacton produceert uiteraard ook middenasaanhangwagens en schamelaanhangwagens; geheel naar klantwens, in vast of uitschuifbaar uitvoering. De middenasser is er in 1- of 2-assige uitvoering, de schamelaanhangwagen is er met 2 tot 5 assen. Aanhangwagens bieden veel flexibiliteit voor vrachtvervoer met een combinatie.

Steillader

Op het buitenterrein van de IAA laat Pacton een steillader zien. Deze produceert Pacton in samenwerking met VAKO. Deze trailer biedt de mogelijkheid om een container vanuit horizontale stand te kiepen naar 95°. Deze hoek is nodig om de container op te pakken van de grond, of neer te zetten. Het kipsysteem is ontworpen om een container rechtop te zetten, om deze vervolgens te kunnen laden in een positie van 90° graden. Een uitgebreid optiepakket maakt onder meer de hydraulische aansturing van twistlocks mogelijk. De voordelen hiervan zijn tijdsbesparing en gebruiksgemak, terwijl tevens de veiligheid wordt verhoogd. Het systeem is daarom zeer geschikt voor transport van bulkgoederen en schrootafval.